Paine cu masline

de mihasara in Piine, 9 Oct 2015 | 4129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 370ml apa
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

  1. Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
  2. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
  3. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
  4. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
  5. Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
  6. Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
  7. Setam cuptorul la 220 de grade.
  8. Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
  9. Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
  10. Dam la cuptor pentru 40 de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.
  11. O lasam sa se raceasca invelita intr-un prosop de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza