Paine de casa

de Dana_Retetegg in Piine, 6 Mai 2012 | 4218 vizualizari

 

Pentru ca ne tot avertizeaza la tv ca si painea e plina de e-uri nocive, am decis sa fiu harnicuta si sa incep usor, usor sa fac paine de casa. Nu se face greu deloc, mai ales ca eu mi-am adaptat reteta astfel incat sa-mi fie cat mai usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 40 g drojdie,
  • 450 ml lapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 galbenus de ou,
  • seminte de susan si in.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator.  

Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.  

Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei.  

Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.  

Cand s-a dospit l-am impartit in 2 bucati egale. Le-am modelat de forma lunga si aprox egala. Am impletit (ma rog, in stilul meu) si am pus in tava pe hartie de copt.  

Am mai lasat 10 -15 min sa creasca si in tava, am uns cu galbenus si am pus semintele.  

Am bagat painica in cuptorul preincalzit si am lasat-o la foc mediu spre mic 45 de minute.  

In functie de cuptor o lasati pana cand face crusta crocanta, sau daca va place mai putin crocanta o lasati mai putin.  

Mie mi-a crescut mai mare decat cozonacii, imi era teama ca o sa cada din tava :)) A iesit rumena si crocanta in exterior, pufoasa in interior si putin dulceaga de la zahar. O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sim0na 1

06.05.2012, 20:51

o pufoasa de painica!

Bucataras Medi 1

06.05.2012, 21:18

ce frumos a crescut si ce rumena este.

Dana_Retetegg 1

06.05.2012, 23:20

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)