Paine de casa

de Gherca Daniela in Piine, 10 Apr 2014 | 3776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingura de zahar,
  • 350 ml. apa calduta,
  • 500 gr. faina alba,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele,
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam  si lasam deoparte vreo 10 minute.

Intr-un castron punem  faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora.  Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.

Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.

Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa aromata cu usturoi si rozmarin