Paine de casa

de Gherca Daniela in Piine, 10 Apr 2014 | 3543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingura de zahar,
  • 350 ml. apa calduta,
  • 500 gr. faina alba,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele,
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam  si lasam deoparte vreo 10 minute.

Intr-un castron punem  faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora.  Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.

Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.

Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine germană cu chimen