Paine de casa

de Sorinnaa in Piine, 29 Apr 2014 | 4632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Faina - 1 kg
  • Apa - 2 pahare
  • Zahar -1 lingurita
  • Sare - 1 lingurita
  • Drojdie proaspata - 25 g
  • Ulei de floarea soarelui - 5 linguri
  • Ou - 1 buc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia... 

 Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea, uleiul si apa din care turnam cate putin si framantam pana se leaga bine aluatul... 

Apoi pe o planseta de lucru presarati putina faina scoateti aluatul din bol si framatati-l, mai adaugati faina daca este nevoie, trebuie sa fie un aluat moale, putin lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.

Ungeti cu putin ulei bolul in care ati preparat coca, acopetiti cu o folie de plastic si lasati-l la crescut pana se umple recipientul sau isi dubleaza volumul.  

Scoteti aluatul din bol il mai framantati putin, apoi il modelati cum doriti il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.

Il mai lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul sau cat tava depinde de dimensiuni. 

Dupa ce a crescut il puteti unge cu galbenus de ou, mac sau ce doriti, il introduceti la cuptor si le coaceti la foc mediu, pana se rumenesc bine.

Dupa ce le scoateti din cuptor le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pana a 2 zi sau cateva ore dupa cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin