Paine de casa

de Bya Ralu in Piine, 25 Apr 2020 | 2670 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Motanului

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 cana lapte
  • ulei de masline
  • 1 lingura sare fina
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida.

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune drojdia amestecata cu apa si se lasa 15 minute deoparte.

Se adauga sarea, treptat laptele si treptat apa calduta cat cuprinde.

Se pune si uleiul de masline si se framata si cu mana.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la dospit la loc cald timp de 1:30 minute.

Se ia aluatul se modeleaza o forma rotunda, se face o cruce si se adauga intr-o tava cu hartie tapetata.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute, depinde de cuptor la 175 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala