Pâine de casă cu măsline și semințe

de Panacris in Piine, 13 Mar 2014 | 4162 vizualizari

 

O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat-o și familia a cerut o noua rundă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • mix de semințe (in, dovleac, floarea soarelui, susan)3-4 linguri,
  • măsline feliate cca 100 g.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu măsline și semințe:

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).  De data asta am pus măslinele și semințele de la început, nu cum spune la carte după cca. 30 de minute.  Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu măsline și semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]