Paine de Spania cu banane caramelizate

de epurasha2bb in Prajituri, 31 Mar 2010 | 5176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de copt (optional)
  • 1 banana
  • 3 linguri de zahar
  • cativa stropi de rom
  • pt.decor
  • 2 linguri smantana,
  • 1 lingurita miere
  • 4 nuci 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de Spania cu banane caramelizate:

Se bat ouale impreuna cu zaharul si mierea la viteza mare timp de 20 de minute continuu in robot.Trebuie sa-si mareasca volumul cam de 4 ori fata de cel initial.

(Daca nu aveti atata timp puteti scurta putin timpul si adaugati un praf de copt in faina insa asta va cauza un aspect mai ''deluros ''la suprafata.Eu am facut asa oricum pentru ca am decorat Painea de Spania cu banane deasupra.)

Apoi adaugati faina  amestecata cu praful de copt in ploaie amestecand cu o lingura nemetalica sau un tel de plastic, usor, de jos in sus.Apoi ungeti tava rotunda cu margine detasabila cu unt si turnati cu grija compozitia, niveland cu lingura la final.Bagati la cuptorul preincins si lasati cel putin 15-20 minute fara sa deschideti deloc usa cuptorului.Apoi verificati cu scobitoarea daca e coapta si nu o scoateti direct afara , lasati inca in cuptor dar cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi Pregatim smanatana cu miere si cu miezul de nuca pisat.Se bat cu un blender de mana oana aobtinem o crema dulce cu gust de nuci.Apoi pregatim caramelul pt.banane-punem in tigaiezaharul la topit, si cand devine maronu adaugam rondele oblice si taiate prin doua de banana.Amestecam usor si scoatem pe o farfurie rece de portelan.Apoi incepem decorarea.Ungem suprafata cu crema cu nuci si apoi asezam din loc in loc bananele caramelizate .Este delicios langa o canuta de ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de Spania cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

danis 1

02.04.2010, 00:52

epurasha sincer nu asa ma vrut sa para ci asa am apasat gresit scuze ,arata foarte bine

epurasha2bb 1

02.04.2010, 10:29

mersi Danis!

adry88 1

18.05.2011, 21:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]