Paine Floare

de Sim0na in Piine, 1 Mar 2012 | 3844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba
  • 220 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floare:

Drojdia am frecat-o cu zaharul pana s-a inmuiat si am amestecat cu putina apa (cam jumatate din toata cantitatea). Am lasat 10 min. la crescut. Am amestecat faina cu amestecul de drojdie.

Am adaugat si restul de apa si otetul, si am framatat. Cand a prins consistenta am adaugat uleiul, continuand framantatul. La final am pus sarea, continuand framantatul cca 10 mi.  Am lasat la crescut vre-o 50 minute, intr-un vas acoperit cu folie. Am rasturnat aluatul pe masa infainata, am impartit in 7 bucati aproape identice, creand bilute, pe care le-am asezat intr-o forma (eu am folosit o forma de tarta) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline.

Am lasat la crescut vreo jumatate de ora. Cand a crescut frumos, am "uns" cu apa si am presarat seminte de mac.

Am dat-o la cuptorul preancalzit la 220 grade, iar imediat dupa ce am bagat painea la cuptor, am varsat o ceasca de apa intr-o tava aflata pe fundul cuptorului, si am inchis rapid usa. Astfel vaporii vor da painicii o crusta crocanta. Am lasat painica la cuptor cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa