Paine impletita

de Criss in Piine, 18 Mar 2011 | 5948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)

Se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.

Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare. Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica. Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]