Paine impletita

de Sim0na in Piine, 19 Feb 2012 | 3488 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 800 g făina
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 3 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţă sare
  • 8 linguri ulei
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid, am pus un pic de apă călduţă. Făina am pus-o într-un vas mai mare, am adaugat sarea şi treptat apa călduţă, amestecând bine. Când făina a absorbit toată apa, am adăugat drojdia, continuând omogenizarea. Am continuat framântatul punând si uleiul lingură cu lingură şi linguriţa de oţet. Am continuat frământatul timp de 10 minute.

Am lasat să crească 40 minute la loc calduţ, în vasul acoperit cu folie de platic.

Când şi-a dublat volumul, am scos aluatul şi l-am împărţit in 4 bucăţi.

Am format 4 şnururi mai groase, pe care le-am împletit conform imaginilor:

Am aşezat pâinica împletită în tava (eu am folosit una de tartă) unsă cu ulei de masline şi tapetată cu hârtie de copt şi am mai lasat-o să crească 20 minute.

Când şi-a mărit volumul, am uns pîinica cu apa şi am presărat făină şi mac.

Am dat-o la cuptor pentru o oră, la 200 grade.

Deşi la creştere s-au mai rupt din legături, pâinica a iesit minunata! Noi am rupt-o cu mâna.. nu ne-am îndurat sa punem cuţitul pe ea..

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:50

suuuper

Sim0na 1

20.02.2012, 09:14

Multumesc! Painica a iesit si foarte pufoasa! Pupici tuturor

Silvioara 1

20.02.2012, 09:28

Pufoasa si bine impletita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa