Paine impletita

de tarasmariana in Piine, 6 Apr 2015 | 6885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 675g faina cernuta
  • 2 oua
  • 10g drojdie
  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • Seminte de susan
  • 3 linguri ulei
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Punem apa calduta,drojdia, 1 lingura de zahar intr-un bol si amestecam. Invelim maiaua si o punem la un loc calduros pana isi dubleaza volumul. In alt vas punem faina cernuta, maiaua sarea, ouale,uleiul si framantam bine aluatul. Ungem aluatul cu un pic de ulei, il acoperim si lasam sa creasca la un loc calduros pentru 40 de minute. Presam faina pe masa de lucru si mai framantam putin aluatul. Dupa aceea, impartim fiecare aluat in 3 bile. Intindem fiecare bila de aluat cu ajutorul palmelor pana formam niste suluri nu foarte lungi. Se pun trei suluri, se prin marginile bine, se impleteste painea, si iar prindem marginile bine. Se pune impletita pe o tava tapetata cu hartie, si procedam la fel pentru cealalta . Mai lasam impletitele sa creasca timp de 30 de minute. Amestecam galbenusul cu o lingura de apa si ungem impletitele cu o pensula de bucatarie. Se presara susanul deasupra. Incalzim cuptorul la 180 °, le coacem 30 de minute pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine floare