Paine impletita cu branza

de aura78 in Piine, 23 Mar 2014 | 4416 vizualizari

 

SIMPLU SI BUN

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de masline
  • 1 lingura zahar 
  • 1 lingurita de sare
  • 25 g drojdie proaspata sau daca nu ai 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 ou
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 g branza elemental rasa
  • PENTRU UNS DEASUPRA
  • un galbenus de ou cu putin lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu branza:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighean pune faina,zaharul ,sarea,uleiul ,oul ,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit ,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.
Intinde aluatul cu facaletul ,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.

In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa.

Inchide fasiile ,formand 3 cordoane

 Impleteste cele 3 cordoane ,formand astfel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor ,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .

Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 - 25 de minute.Depinde de cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]