Imi place foarte mult sa fac paine in casa. De aceasta data m-am gandit sa ma joc putin cu aluatul si am facut o paine impletita.
Intr-un castron incapator, punem faina, facem o scobitura in mijloc si adaugam laptele caldut, drojdia si zaharul. Amestecam usor, pana se dizolva drojdia.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.
Potrivim de sare.
Ungem un vas cu ulei si punem aluatul, o acoperim cu un prosop si o punem la loc ferit de curent si aer rece. Las aluatul la crescut 30-45 minute.
Framantam din noua aluatul, pentru a scoate aerul din el, il impartim in 3 si formam 3 suluri pe care le impletim.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam aluatul impletit. Il acoperim din nou cu un prosop si il lasam alte 20 minute sa creasca.
Ungem aluatul cu ou batut si presaram chimen.
Punem tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 30-45 min. pana ce painea capata o culoare rumena.