Paine integrala cu secara si chimen

de RuxyRux in Piine, 22 Mar 2011 | 7532 vizualizari

 

O painica sanatoasa si fff gustoasa...chimenul se combina perfect cu secara...

 

INGREDIENTE

  • *500 gr faina integrala
  • *500 gr faina de secara
  • *2 pliculete de drojdie uscata
  • *2 lingurite sare
  • *1 lingurita miere
  • *1 lingurita chimen
  • *550 ml apa calduta
  • *100 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu secara si chimen:

Punem ingredientele uscate in felul urmator in vasul de paine :

Punem faina in vas, pe margine sarea, facem o gropita si punem drojdia uscata in mijloc, deasupra mierea. Turnam cate putina apa calduta si incepem sa framantam. Dupa ce am turnat toata apa punem si uleiul. Aluatul trebuie sa fie dens si totodata elastic. Lasam alutaul la crescut 45 de minute la un loc cald, ungandu-l cu putin ulei si asezand o folie deasupra.

Cand a crescut si si-a dublat volumul, il mai framantam cinci minute si il impartim in trei bucati. Formam trei suluri. Facem o impletitura si asezam in forma dorita si mai lasam la crescut inca 30 de minute. Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea 30 de minute. Lasam sa se raceasca perfect pe un gratar si numai atunci o putem felia . O servim cu placere.

TIPS-URI

1

Daca este posibil alegeti faina BIO.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]