Paine mediteraneana

de Sidy in Piine, 17 Mai 2012 | 4590 vizualizari

 

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?
Ce poate fi mai placut decat mirosul imbietor al unui colt de paine proaspat rupt si painea aburinda....cu arome mediteraneene ?
Miresmele acestea imbatatoare le-am gasit in retetele de chifle mediteraneene ale lui RuxyRux . Multumesc mult pentru idee, Ruxy !

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba( macinata de noi la moara)
  • 140 g faina neagra( de la Plafar)
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • chimion
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana:

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene.

Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Peste catva timp puteti sa scoateti aluatul din masina, dupa ce e framantat si dospit si sa-l puneti la copt in cuptor, dandu-i o farma rotunda ,sau puteti sa-l lasati in masina sa se coaca in forma masinii.

In curand veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

17.05.2012, 19:40

Cu drag Sidy sunt convinsa ca e minunata!

MIUTA 1

18.05.2012, 12:57

Foarte buna

Sim0na 1

18.05.2012, 22:33

O frumusete de painica ai facut!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine mediteraneana la tava