Paine neagra cu tarate

de anca_rm in Piine, 18 Oct 2013 | 13548 vizualizari

 

Painea de casa nu se compara cu cea cumparata , cand am timp mai fac cate o paine .Incerc tot felul de combinatii .

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina neagra
  • -200 gr tarate
  • -drojdie un cubulet
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -200 ml lapte
  • -apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu tarate:

Amestecam intr-un vas mai mare  faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.

Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.

Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .

Lasam acoperit la caldurica pentru 20 minute.

Cand a crescut drojdia amestecata cu laptele si putina faina incepem sa framantam , adaugand uleiul, sarea  si apa cat este nevoie .

Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini .

Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul.

Luam aluatul si il punem intr-o forma de chec ( eu in forma de chec fac, dar se poate in orice alta forma ) si dam la cuptorul preincalzit la 200  grade  pentru 40 minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor o invelim in prosop curat si o lasam la racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara