Paine pufoasa

de deyutzky in Piine, 20 Mar 2012 | 7528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 2 oua (1 pt aluat + 1 pt uns painea)
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit. 

Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua (drojdia dizolvata) si restul ingredientelor, in afara de 1 ou pe care il lasam deoparte pt uns painea.

Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul la crescut aprox. 1 h.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 7 bilute egale si inca una mai mare pe care o vom pune in mijloc.

Tapetam o tava cu hartie de copt in care punem aluatul in forma de floricica si il mai lasam sa creasca aprox 20 de min.

Dupa ce a crescut, batem oul ramas si ungem painea.

Dam la cuptor pt aprox. 40 de min la foc potrivit.

Inainte cu 10 min de a fi gata...scoatem painea din cuptor mai ungem o data cu ou si o punem inapoi ...de data aceasta la foc mai mare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta