Painica cu iaurt si goji

de _Alina_ in Piine, 18 Mai 2012 | 4357 vizualizari

 

Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de grau
  • 500 g iaurt
  • 1 1/4 lgt drojdie uscata
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri fructe goji
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu iaurt si goji:

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.

2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.

3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.

4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).

5. Lasam aluatul la dospit 1 h.

6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.

7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.

8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.

9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.

TIPS-URI

1

Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.

2

Puteti folosi faina de ovaz ;).

3

Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)

4

Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu iaurt si goji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

18.05.2012, 20:45

mamaieelena 1

18.05.2012, 22:02

placeee

RuxyRux 1

20.05.2012, 00:01

Splendida painica...ce bine ca nu ai pus goji la cuptor...era pacat!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu iaurt