Painica impletita din 4

de yafa in Piine, 29 Iul 2010 | 4653 vizualizari

 

Daca tot m-a innebunit ieri Silvia cu painica ei, iacata-ma!

 

INGREDIENTE

  • 310 ml de apa
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 500-510g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1galbenus amestecat cu putina apa sau lapte pentru uns
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica impletita din 4:

Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat(din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana am sfarsit impletitura.

Mai lasam sa creasca cam 30 de minute, ungem presaram cu susan(mac) si dam la cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica impletita din 4" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno