Painici

de simona72 in Piine, 13 Noi 2013 | 3456 vizualizari

 

Trebuiau sa fie niste chifle, dar dupa ce au crescut au iesit niste chifle prea mari...asa ca au devenit painici fragede cu lapte batut, numai bune de luat la serviciu si la scoala sub forma de sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte batut sau kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 700 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata(faramitata)
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute.

Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici intr-un castron, l-am acoperit cu prosop curat de bucatarie si l-am dat in cuptorul caldut la 60 grade sa creasca.

Am rasturnat aluatul, dupa ce a crescut pe masa usor infainata, am rupt bucatele din aluat, le-am modelat in maini sa le dau forma rotunda, le-am asezat in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Le-am mai lasat 15 minute sa creasca, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute pana devin rumene deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt a rezulta chifle rupeti in bucatele mai mici aluatul si formati bile, dar in asa fel incat aluatul crescut sa nu-l strangeti prea tare in maini, sa nu-l mai framantati inca odata

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Dukan