Painici cu lapte si cartofi

de claudiaO in Piine, 7 Ian 2019 | 3319 vizualizari

 

Moi si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 3 cartofi medii
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml zeama de la cartofi
  • 250 ml apa
  • 70 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahar
  • Seminte de mac pt decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si cartofi:

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine.

Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so o lăsăm să crească.

In lighean punem faina , maieu crescuta, piureul de cartofi, apoi zeama de cartofi si incepem sa framantam. Adaugam treptat si apa, pana folosim toata faina din vas si obtinem o coca usor lipicioasa. Mai framanam vreo 10 minute si lasam la loc cald acoperit cu un prosop,pana isi dublează volumul.

După ce a crescut, luam aluat, ii dam forma de sul si tăiem bucăți. Fiecare bucata de aluat o întindem cu mâinile unse cu ulei si bagam marginile spre interior forman chiflute. Eu le-am dat forma usor alungita. Așezăm pisicile in tava cu hartie de copt, lăsăm să crească, apoi le crestam, pensulam cu apa si presaram seminte de mac. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

TIPS-URI

1

Se pastreaza moi mult timp datorita cartofului

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita