Painici cu lapte, unt si chimen

de mihaelar63 in Piine, 1 Feb 2021 | 2924 vizualizari

 

   O perioada am fost ocupata cu serviciu si nu am preparta paine acasa. Acum m-am apucat din nou de copt. Delicioase aceste painici.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 000
  • 350 gr faina tip 650
  • 550 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata-7 gr
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte, unt si chimen:

  1. Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel .
  2. Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar.
  3. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca .
  4. Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .
  5. Eu am framntat cu ajutorul masinii de paine Tefal .
  6. Am pus in continuare untul moale , uleiul si fainurile .Ultima se adauga sarea .
  7. Am lasat masina sa-si faca treaba , sa framnte si sa tina aluatul la cald .
  8. Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .
  9. Prin manipulare aluatul isi scade din volum .
  10. L-am impartit in 8 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa  fie de aceiasi marime .
  11. Am intins [ ca o placintica ] aluatul , apoi l-am impachetat ca o branzoaica .Ultima data l-am rulat ca o pinica mica ,usor lunguiata .
  12. Am pus painicile in tava cu hartie de copt .
  13. Pe fiecare bucat am facut cate trei taieturi .
  14. Ultima data am uns painicile  cu ajutorul unei pensule de silicon cu lapte amestecat cu tutrmeric .Am presarat deasupra chimen si inca putina sare .
  15. Turmericul este benefic pentru santate si da o culoare frumoasa preparatelor .
  16.  Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou . Vor iesi mai lucioase.
  17. Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.
  18. Dupa aproximativ o jumatate de ora se creste temperatura la 205 grade timp de 10 minute .
  19. Se mai coc painicile inca 15 minute la 180 grade C.
  20. Se scoate tava din cuptor .
  21. Dacaa doriti o coja moale . Se acopera tava cu un servet curat de bucatarie .
  22. Daca doriti o coja mai crocanta se scot painicile sa se raceasca pe un gratar de inox .
  23.        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Zaharul ajuta la dospirea mai rapida a aluatului.

2

Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou. Vor iesi mai lucioase.

3

Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte, unt si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt