Painici cu telemea de oi

de Panacris in Piine, 22 Sep 2012 | 5570 vizualizari

 

Gustooooaaasssee!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 600 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de masline 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • ou 1 bucata,
  • cascaval ras Delaco 50 g.,
  • seminte de in 2 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu telemea de oi:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.

Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea.  Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se ung cu ou batut, apoi se presara cascaval ras si seminte de in. Tava se   introdice in  cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]