Painite Integrale

de Alina26 in Piine, 24 Mai 2013 | 3223 vizualizari

 

E pentru prima oara ca fac paine cu faina integrala.Au iesit foarte pufoase.A fost foarte buna si sotului i-a placut cu siguranta am sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina integrala
  • 35 g drojdie de bere
  • 30 g sare
  • 20 g zahar
  • 600 ml apa calduta
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painite Integrale:

Intr-un bol punem faina si in mijlocul acesteia punem,zaharul,sarea,drojdia,apa si incepem sa framantam pana cand acest aluat se ia de pe maini.Puteti sa va ungeti putin mainile cu ulei.Lasati aluatul sa creasca,acoperit cu un prosop curat,pana isi dubleza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul,ungem o tava si masa de lucru cu putin ulei.Impartim aluatul in parti egale(mie mi-au iesit 12 painite) si facem painitele dupa placul nostru.Puteti sa faceti simplu numi chifle rotunde.Acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca o ora.

Incingem cuptorul la 180° si punem tava cu paine in cuptor si lasam aproape o ora.Depinde de cuptorul fiecareia.

Cand scoateti din cuptor acoperti cu un prosop si lasati sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painite Integrale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Alina26 1

24.05.2013, 23:41

din pacate nu a mai ramas nici una data viitoare am sa va opresc,nu una,....2-3

loredanaaa 1

25.05.2013, 00:23

bune

Alina26 1

25.05.2013, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala