Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi)

de makabrys in Pui, 1 Noi 2011 | 6630 vizualizari

 

Reteta e de la mama la fel ca si denumirea. Cu siguranta exista retete de genul dar o sa pastrez numele. Fara conservanti, totul organic si fara prajeli ptr cei care au probleme :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi (verzi)
  • 8 ardei capia copti
  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 kg (500gr) pipote si inimi
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • ulei 30-40ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi):

Se curata pipotele si inimile, apoi le spalam. Se pun intr-o tigaie adanca cu uleiul, catelul de usturoi si foile de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert la foc mic cu capac peste tigaie. Lasam la inabusit pana sunt fierte. Mai adaugam putina apa daca e necesar.

Se taie cepele marunt, ardeii grasi si rosiile, apoi le punem peste pipote si inimi dupa care adaugam 2 linguri de apa, sa fiarba timp de 10 min +/- 3 minute. Se taie ardeii capia fasii pe orizontala sau verticala dupa care ii punem in tigaie, se mai lasa 10-15 min, dupa care se pune bulionul. Dupa ce da in clocot 2-3 minute se inchide, se presara patrunjel taiat marunt, eventual sare si piper daca mai e necesar, dupa gust.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

alinutzika 1

02.11.2011, 15:22

buna mancarica!

Bunica 1

02.11.2011, 17:22

In sfarsit ti-ai luat inima in dinti si ai postat ! Foarte buna mancarica! Asteptam si alte retete delicioase invatate de la mama ta

Rosemarie 1

02.11.2011, 18:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui