Am fost zilele trecute la tara in judetul Bistrita.
Mai jos vedeti ce minunănăţii se coceau pe vatra cuptorului de cărămidă. Stiti ce sunt acestea ???
Palanețe (cocoradă) cu branza. Adica : palanét, palanéte, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun.
Facute in cuptorul de la tara si mancate calde....o nebunieeeeeeeeeeeeee.......!!!!
-pentru blat
-pentru umplutura
-pentru uns
Framantam bine ingredientele pentru pentru aluat , dupa ce am inmuiat drojdia cu putin lapte.Framantam cam 20 de minute apoi lasam la dospit in loc cald cam o ora.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 5-6 parti egale pe care le facem mingiute.
Branza o sfarmam adaugam ouale, ceapa tocata marunt sau data prin presa, mararul tocat marunt si sarea.Amestecam pina se omogenizeaza compozitia.
Umplem palanetele cu branza multa( o impartim in cate mingiute avem)apoi impaturam asa cum se vede in imaginile de mai jos.
Le intindem putin cu sucitorul sa aiba o forma patrata.
Batem bine ouale si ungem palanetele deasupra.
In cuptorul bine incins punem fiecare palanet cu ajutorul paletei si lasam cam 15 minute sa se coaca.
Le scoatem cu grija, le portionam si se pot manca asa simple calde sau cu o cana de lapte de la tara pus la prins.
Pofta mare !