Palmieri

de Brindusa in Prajituri, 24 Iun 2011 | 4799 vizualizari

 

Pentru azi m-am gandit sa postez o prajiturica pe care am facut-o mai de mult, dar care in mod sigur o sa va placa. Nu numai pentru ca e extrem de gustoasa, ci si pentru ca se face extrem de repede.

O prajitura pe care am mancat-o pana acum doar cumparata de la patiserie. Daca stiam cat de usor se face...

 

INGREDIENTE

  • 150 g migdale (sau nuci, alune de padure)
  • 60 g zahar tos (cam 4 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 500 g (sau o foaie) coca de foitaj, dezghetata
  • 2 oua, batute putin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

 Incalzeste cuptorul la 220 c

Pune hartie de copt in doua tavi

Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin.

Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime

Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata suprafata aluatului

Presara cam jumatate dim amestecul cu nuca. 

Indoaie marginile lungi ale aluatului, astfel incat sa se intalneasca in centru. Cu sucitorul aplatizeaza usor, coca, ca sa nu iasa (prea mult) umplutura. 

Unge coca cu ou, din nou, si presara marea majoritate a nucilor. Indoaie din nou marginile spre mijloc. Eu am facut acest lucru ajutandu-ma de folia de plastic.

Aplatizeaza din nou coca, cu grija. Unge-o cu unt si presar-o cu restul de nuca. Indoaie coca o jumatate peste cealalta.

Cu un cutit ascutit taie felii subtiri de coca

Pune palmierii in tavi, si  tine-i la rece cel putin 15 minute

Coace-le 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte, pana ce devin aurii. 

Raceste palmierii pe un gratar metalic

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

28.06.2011, 16:09

Lau 1

02.07.2011, 22:42

place

allinutza 1

07.09.2011, 14:15

gustosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Palmieri