Palmieri ca la Nisa

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2009 | 7243 vizualizari

 

Este un aperitiv rapid ,gustos si aspectuos. Am reteta dintr-un ziar, nici nu mai stiu de cand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • Umplutura:
  • 100 g. masline negre
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o legatura de patrunjel taiat marunt
  • o crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • sare, piper
  •  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri ca la Nisa:

Se curata maslinele si se taie marunt.

Ardeiul se taie cubulete.

Ceapa se toaca marunt.

Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca.

Intindeti aluatul de foietaj si, pe toata suprafata umplutura. Rulati aluatul dinspre amandoua marginile spre centru, in asa fel sa se obtina doua rulouri unite la mijloc.Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si dati la congelator pentru o jumatate de ora.Dupa aceea, scoteti-l, taiati din el felii groase de 1 cm., pe care le asezati culcat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti sau reci.

TIPS-URI

1

Se pot prepara si cu carne sau alte legume.

2

Orice compozitie folosita nu trebuie sa fie zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri ca la Nisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

23.12.2009, 13:13

Voi reveni si cu pozele cat de repede pot.

Adinacarla 1

23.01.2010, 23:54

Foarte bine arata am sa incerc sa fac si eu.

ancuta 1

30.01.2010, 23:44

buna !
ce frumosi sunt!!! yamyyy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta in zeama de varza