Palmieri ca la Nisa

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2009 | 7620 vizualizari

 

Este un aperitiv rapid ,gustos si aspectuos. Am reteta dintr-un ziar, nici nu mai stiu de cand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • Umplutura:
  • 100 g. masline negre
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o legatura de patrunjel taiat marunt
  • o crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • sare, piper
  •  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri ca la Nisa:

Se curata maslinele si se taie marunt.

Ardeiul se taie cubulete.

Ceapa se toaca marunt.

Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca.

Intindeti aluatul de foietaj si, pe toata suprafata umplutura. Rulati aluatul dinspre amandoua marginile spre centru, in asa fel sa se obtina doua rulouri unite la mijloc.Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si dati la congelator pentru o jumatate de ora.Dupa aceea, scoteti-l, taiati din el felii groase de 1 cm., pe care le asezati culcat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti sau reci.

TIPS-URI

1

Se pot prepara si cu carne sau alte legume.

2

Orice compozitie folosita nu trebuie sa fie zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri ca la Nisa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ansoa,mozzarella,ardei si rosii