Palmieri cu scortisoara

de Rahela Velicu in Prajituri, 8 Apr 2016 | 3307 vizualizari

 

Deliciosi caramelizatii astia! Si crocanti! Si foarte usor de preparat! Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/palmieri-cu-scortisoara/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingura de scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu scortisoara:

Mai intai se lasa aluatul la dezghetat si se amesteca zaharul cu scortisoara.

Se presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el.

Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se prinde zaharul.

Rulam de ambele laterale pana cand ajungem la jumatate si apoi taiem bucati de aprox. 1 cm grosime. Le dam prin zahar cu scortisoara si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Dar nu foarte aproape unul de celalalt pentru ca vor creste. Apasam putin pe urechile palmierilor pentru a nu se desface in cuptor.

Se dau la cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai lasa 15 mintue la cuptor.

Se scot pe o tava, dar nu se aseaza unul peste altul pentru ca se vor lipi.

Sunt deliciosi! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Se poate inlocui scortisoara cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lamaie