Pancove

de MIUTA in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 11078 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie,mama mea facea des gogosi(pancove)si le mancam cu fratele meu cu lapte si cacao.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina,
  • 100g unt,
  • un cub drojdie,]
  • 3 plicuri vanilie,
  • 2linguri zahar,
  • un varf de lingurita sare,
  • coaja de lamaie,
  • 300ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4linguri ulei,
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

   Punem faina in vasul in care framantam si in mijlocul fainii punem putin lapte in care am dizolvat drojdia si zaharul vaniliat.Amestecam cu putina faina si lasam la dospit 20min.Cand a dospit ne pregatim de framantat adaugand in maiaua dospita galbenusurile,sarea ,coaja de lamaie,2 linguri zahar si putin lapte caldut.Incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut in care am topit untul iar la sfarsit uleiul caldut.Lasam sa dospeasca 40 min.Se intind din compozitie foi de 1 cm,se taie cu paharul si se lasa la crescut inca 20min.Se prajesc in ulei fierbinte la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc.Se scot pe un servet sa absoarba uleiul,apoi se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]