PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ

de Panacris in Prajituri, 29 Iun 2015 | 5244 vizualizari

 

Toată Bucătărimea, rubarbă în sus rubarbă în jos;) Musai să probez și eu :D În copilărie, l-am savurat doar în formă crudă, nici nu vreau să spun sub ce formă îl denumeau copiii :)))) Acum când am aflta că frunzele sunt otrăvitoare, nici nu știu ce să spun, ciudat, dar încă n-am pățit nimica că am păpat tijele :))) Spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină 8 bucăți,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Făină albă de grâu OOO 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet aromat de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 1/2linguriță,
  • Zmeură proaspătă 200 g,
  • Rubarbă 200 g,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Pentru ornat:
  • Zahăr pudră vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ:

Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4 plicuțele/linguri pentru fiecare.

Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea, apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;) După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei, eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L(( Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (23)

Panacris 1

30.06.2015, 20:17

Dya, Gicuta vorba Ritei, trăiască LIDL doar 3,45 kg

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:08

mihaelar63 1

07.07.2015, 07:27

Bine zici , rubarba in sus ,si-n jos . Cred cami-a venit si mie vremea ,, Motorul ''testarii de noi retete este curiozitatea culinara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura