Este sezonul cireselor ,a capsunelor....a aromelor :) ... Mi-a placut atit de mult pandispanul cu cirese prezentat de Timi ( Timea) incat am zis ca trebuie sa fac si eu .Se face atit de repede....cu ingrediente putine...Sa spun ca a iesit atit de bun....pufos,aromat....perfect in acest sezon >:D< .Multumesc Timi pentru reteta >:D< .... Trebuie incercat !!! Garantez ;)
Spalam ciresele,le rupem codita si le scoatem samburii.
Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu un praf de sare.Mixam la viteza maxima pana ce se deschid usor la culoare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare la viteza maxima pana ce ouale devin spuma.
Punem uleiul si mixam ,
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) .Turnam compozitia si asezam la suprafata ciresele.
Punem tava la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade pentru 20-25 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam pandispanul in tava pana ce se raceste usor.
Dupa plac se poate pudra cu zahar pudra.Feliem si servim !
1
Un sfat bun citit la Timi : cand scoatem prajitura din cuptor sa o lasam la loc cald, ca sa nu se lase blatul.Putem sa il lasam chiar in cuptor cu usa deschisa pentru 5 minute.
2
La fel de bun si aromat este acest pandispan inlocuind ciresele cu visine.
3
Dupa placere puteti mari cantitatea de cirese .