Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom

de Alinutza80 in Prajituri, 17 Iun 2012 | 12455 vizualizari

 

La inceput m-am suparat ca nu s-au batut abusurile spuma, dar a iesit o prajitura buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr.Oetker cu ciocolata, trufe si rom
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr. Oetker cu ciocolata
  • 500 ml lapte
  • nuca pisata
  • 4 linguri de nutela
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • bombonele colorate(asa a vrut puiul meu ala mic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom:

Blatul se face asa:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Am facut intr-o tava mare(30/35). Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau cu margarina si faina(fiecare ce are prin casa) si se adauga amestecul obtinut.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Crema am pregatit-o dupa instructiunile dupa plic, fiecare separat, numai ca in loc de zahar am adaugat la fiecare cate 2 linguri de nutela.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi cand s-a racit se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Blatul de pandispan l-am taiat in doua.

O parte l-am pus in tava, l-am insiropat bine cu jumatate din sirop, apoi am pus una dintre creme si am presarat nuca pe deasupra.

Am pus si celalalt blat, l-am insiropat cu restul de sirop si am pus si cealalta crema amestecata cu nuca.

L-am ornat cu frisca si bombonele colorate.(nu prea le am cu ornamentul)

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Ouale sa fie proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu piersici