Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 10 Ian 2014 | 20763 vizualizari

 

...cu alune...delicioasa combinatia...un dulce nepretentios de sfarsit de saptamana in familie...va garantez deliciul :)
Pandispanul il aveam de multa vreme salvat la favorite, reteta am admirat-o la Simonici( multumesc scumpa mea) fiind preluata de la incredibilul Eric Lanard....cu siguranta va ramane favorit de azi inainte pentru ca este pur si simplu senzational :) si abia astept vara sa-l pot combina cu fructe dulci si zemoase :) ma gandesc la zmeura...mmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 25 gr unt
  • vanilie( am pus eu)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare( am pus eu)
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina( sau amidon)
  • 50 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 7 sau 8 linguri de zahar( sau va rog sa puneti cat va place dupa ce gustati)
  • frisca
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 50 gr ciocolata neagra 75% cacao
  • 25 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata:

Blatul:

Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam untul topit si mixam in continuare, apoi faina, praful de copt si praful de sare. Eu am impartit in doua aluatul rezultat si am copt individual doua blaturi subtiri.( atentie se coc foarte repede la 180 de grade). Aveti desigur varianta sa turnati toata compozitia si sa coaceti un singur blat pe care  dupa ce s-a racit sa il taiati in doua( sau trei bucati de ce nu).

Am lasat blaturile sa se raceasca si apoi le-am taiat in doua. Au rezultat patru jumatati pe care le-am suprapus.

Crema:


Punem pe foc intr-un vas, laptele, zaharul si vanilia. Lasam sa se infiebante nu inainte de a opri o cana de lapte caldut.

Amestecam galbenusurile cu faina si laptele( cana oprita) la mixer( sau cu un tel) si turnam in fir subtire peste laptele fierbinte din oala de pe foc. Lasam sa se ingroase si mixam  tot timpul. Lasam crema pe foc in jur de 12 minute. Dam deoparte vasul si adaugam untul. Racim crema.

Intre timp mixam frisca si jumatate din ea o adaugam in crema racita.

In jumatatea ramasa punem cacaoa.

Topim pe baie de aburi untul( cele 25 gr) si ciocolata.

Asamblam prajitura: Asezam blaturile si crema intre ele, iar deasupra imbracam in crema de vanilie. Deasupra cremei de vanilie punem frisca si imbracam prajitura in frisca cu cacao.

Lasam sa curga ciocolata deasupra si-o nivelam usor. Dam cateva ore la rece obligatoriu :)))....cu cat mai mult cu atat mai bine...sa vedem cum rezistati :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema