De la inceput va spun ca m-am indragostit. L-am urmarit de multe ori la tv si ma cucerit de-a dreptul. Este genul de barbat de care m-as indragostii atit de usor, cu zimbetul lui sarmant, de usurinta cu care face toate bunatatile dulci si-ti da impresia ca le poti face si tu...De origine franceza este un Patissier celebru mutat in Marea Britanie din 1989. El a declarat în interviuri că, în ciuda activității sale, el nu are un dinte dulce și că slăbiciunea lui este branza. Deci....ne potrivim:))
pt blat:
pt umplutura:
pt decor:
Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de oua in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.
Se topeste untul, se amesteca mereu in el si se lasa pina devine usor aramiu. se pune untul peste oua in timp ce se mixeaza. La urma se adauga faina amestecat cu praful de copt, se amesteca usor si se pune aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am avut eu. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Va asigur ca va iesi un pandispan perfect.
Frisca se bate spuma cu zaharul. Fructele se spala, se rup coditele, iar cele mari se taie in sferturi. (capsunile sunt prospete, celelalte congelate)
Blatul racit se taie in trei parti si se asambleaza: se pune pe platoul de servit tortul primul blat, se unge cu frisca batuta, deasupra fructe, alta parte de blat se unge cu frisca, urmatoarea foaie de blat, se pune frisca ramasa si fructe dupa bunul plac.
Se lasa la frigider pt 2ore. Pt decor am folosit frunzulite de menta si zahar pudra. Pofta buna!!!!
1
pandispanul este perfect, dar se poate insiropa atunci cind asamblam tortul
2
eu am respectat intocmai reteta maestrului, singura diferenta a fost ca, cantitatile lui au fost duble, a facut un tort mai mare,dublu