Pandispan cu visine si iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 3 Iul 2013 | 46807 vizualizari

 

Nu-i asa ca atunci cand prajitura e minunata merita laudata? Va recomand acest deliciu cu visine...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr visine
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linuri ulei
  • 10 linguri iaurt
  • 1 praf de copt ( cu sofran)
  • 3 pliculete vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine si iaurt:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul.

Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt.

Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse.

Coacem prajitura la 180 de grade sau pana e bine rumenita faceti testul cu scobitoarea neaparat.

La mine a stat o ora, tava fiind mai inalta s-a copt mai greut un pic....daca alegeti tava de cuptor, fiind mai intinsa e posibil sa se reduca timpul de coacere.

Lasati la racit ( asta daca va tin franele :))))si intoarceti prajitura pe o tava si apoi taiati-o si pudrati-o.

Trebuie sa recunosc ca reusesc cu mare greutate sa o las sa se raceasca complet :)))))...stiti voi, gustul, aroma de visine...nu ma lasa :D...hmmmm si-acum cand va povestesc imi ploua in gura si abia ce am servit o bucata...asa ca merg sa mai iau una :)))) adoooor visinele in prajitura :)

TIPS-URI

1

Desigur putei injumatati cantitatile si in cazul acesta preparati o prajitura mai mica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Lau, multumesc!

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Multumesc Iri!

alinacarla 1

23.02.2014, 13:16

se poate folosi smantana in loc de iaurt?asta am in frigider

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata