Panini all'olio

de RuxyRux in Piine, 18 Noi 2010 | 7991 vizualizari

 

O painica deosebit de aromata si de iubita de catre italieni...

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei si in plus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Dizolvati drojdia in apa, amestecati faina cu sarea si apoi turnati in mijloc apa si drojdia, framantati in jur de zece minute sau pana devine moale si elastic aluatul. Acoperiti cu o folie unsa cu ulei si lasati o ora la crescut la loc caldut.

Impartiti aluatul in 12 mingiute pe care le intindeti cu un facalet rand pe rand si apoi rulati usor cu mana pana se formeaza rulourile noastre.
Mai lasati la crescut 20 de minute( in timp ce se incinge cuptorul la 200 grade sau treapta 6 pe gaz. Coaceti 15 minute si lasati apoi la racit. Pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]