Panini Laugenbrot

de JustLoveCookin in Piine, 12 Noi 2010 | 9296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt/ulei
  • 270 g apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente pentru fiert chiflele:
  • 1 l apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 4 linguri sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini Laugenbrot:

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 g. Punem intr-o oala 2 litri de apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim.

Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

mena29 1

21.01.2011, 10:26

Am mancat in Germania si mi-au placut foaaarte mult.

Mitinita 1

21.01.2011, 10:38

Ce bine arata!!!

elena1988 1

17.02.2011, 19:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa