Panna cotta cu capsune

de Cocktail_of_Senses in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 5747 vizualizari

 

Este un desert perfect pentru vara. Usor si savuros, acesta este in opinia mea desertul verii. Sosul de fructe il puteti inlocui cu orice fruct preferati: fructe de padure, zmeura, kiwi, sau chiar vanilie si ciocolata.

Tehnica de preparare este foarte simpla, tot ce va trebuie este rabdare, intrucat este preferabil sa stea cateva ore bune la rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5-6 portii aveti nevoie de: 
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 esenta vanilie
  • 120-150 g zahar pudra in functie de cat de dulce o doriti
  • 10 g gelatina
  • 100 ml lapte rece
  • Pentru sos:
  • 1-2 maini de capsune
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsune:

Pentru inceput lasati gelatina la inmuiat in lapte aproximativ 50 ml.

Fierbeti la foc mic frisca lichida amestecata cu zahar si esenta de vanilie, dar fara sa dea in fiert. Adaugati gelatina, amestecati bine si luati de pe foc.

Pregatiti vasele in care veti monta panna cotta si umeziti-le cu putin apa rece inainte. Turnati frisca calda in fiecare vas si lasati la racit cel putin 5 ore.

Pentru sos amestecati capsunele cu blenderul si adaugati zaharul.

Dupa ce s-a racit si s-a intarit rasturnati prajitura in farfurie si ornati cu sosul de fructe.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]