Panna cotta cu capsuni

de Aletta in Dulciuri, 1 Mai 2016 | 3705 vizualizari

 

Este un desert de vara,usor si delicios, potrivit chiar si pentru doamnele care tin la silueta :P
Reteta am luat-o de la un bucataras talentat de pe site .

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • o pastaie de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • 20 g gelatina
  • zahar dupa gust.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Frisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste.

Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pun in forme si se pun intr-o tava ca sa stea inclinate.( m-am cam chinuit la etapa asta) :P  dar m-am descurcat..

Se pune la frigider pana cand preparam capsunile.

Capsunile se pun intr-o cratita cu zaharul si apa cat sa le acopere, se lasa cam 20 de minute apoi se baga la blender.

Se pune restul de gelatina,preparata anterior( se pune o lingura,doua de apa peste apoi se pune la bain marie)
 Se pune peste partea alba si se lasa la frigider pentru cateva ore.

Se poate decora cu capsuni.

TIPS-URI

1

se pot folosi si capsuni congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2016, 21:20

Ce frumoasa!

Aletta 1

03.05.2016, 09:59

multumesc :">

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 11:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii