Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni

de simona72 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 3818 vizualizari

 

Asa nehotarata si pofticioasa ca mine mai rar:)) Am facut o dulceata buna de capsuni in amestec cu zmeura, aromatizata cu menta si lamaita. Gustand cad din dulceata cand din jeleu nu m-am putut hotarat care este mai buna...asa ca am pus cate putin din fiecare:)))
La panna cotta am folosit green sugar, iar daca doriti puteti sa folositi atat la dulceata cat si la jeleu green sugar. Fiind un inlocuitor al zaharului, facut din stevie cu zero calorii si indice glicemic, merge de minune atat in diete alimentare cat si celor care sufera de diabet.

 

INGREDIENTE

  • pentru panna cotta:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml lapte
  • 6 pliculete green sugar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri sirop de menta
  • pentru dulceata:
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 250 gr zmeura congelata
  • 2-3 crengute de menta proaspata si lamaita
  • 400 gr zahar gelifiant
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1 anason stelat
  • 4-5 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 150 gr zahar brut
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni:

Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de preferat cu fund dublu), am adaugat zaharul gelifiant, frunzele de menta si lamaita. Am pus capac peste craticioara si am lasat-o deoparte 30 minute. Am pus pe foc, am indepartat capacul si am lasat sa fiarba 6 minute la foc mic. Am pus dulceata fierbinte(fara a inlatura frunzele, pentru a se infuza cat mai mult si a aroma bine dulceata) in borcan steril si am acoperit cu capac. Dupa ce s-a racit am pus dulceata in frigider.

Pentru jeleu: capsunile spalate si curatate de codite, le-am pus intr-o craticioara. Am adaugat 3-4 linguri apa, zaharul si mirodeniile. Am pus vasul pe foc si am lasat sa fiarba 5-8 minute. Am "cules" cu grija toate mirodeniile puse la inceput, batonul de scortisoara, anasonul si cuisoarele. Continutul fierbinte l-am pasirat bine la robotul de bucatarie sau puteti folosii robotul vertical. Am lasat sa se racesaca si am dat la frigider jeleul.

Pentru panna cotta: am pus smantana pentru frisca, laptele si green sugar intr-o craticioara. Am pus pe foc craticioara, am amestecat mereu cu un tel, iar cand a ajuns la punctul de fierbere am dat-o deoparte. Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat pentru 5-10 minute. Am adaugat putin sirop rece de menta peste gelatina, am amestecat si am pus-o peste amestecul fierbinte de lapte si smantana. Am amestecat cu telul pana gelatina s-a dizolvat. In pahare/cupe asezate inclinat intr-o tava, am pus compozitia de panna cotta. Am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa ce panna cotta s-a inchegat, am pus 2-3 linguri de dulceata, apoi am complectat cu jeleu. Am dat paharele la frigider pentru inca 10-15 minute, apoi am servit cu o mareeee pofta:)) Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

din cantitatile date atat la dulceata cat si la jeleu, va ramane o cantitate considerabila

2

daca doriti un jeleu foarte fin puteti sa-l strecurati printr-o sita

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

Need help

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte cu orez si sos de capsuni