Panna cotta cu sos de capsuni

de Bianca20 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 3974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. zahar;
  • o pastaie de vanilie;
  • 10 g. gelatina;
  • 450 g. capsuni;
  • 70 g. zahar;
  • 30 ml. apa.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se adauga gelatina si se amesteca energic pentru  a se dizolva complet.  

Se pune compozitia in pahare. Eu am pus paharele intr-o tava si le-am rezemat de margini pentru a sta inclinate. Se dau la frigider pentru cel putin 4 ore.

Intre timp, se prepara sosul de capsuni. Acestea se taie in sferturi, se adauga zaharul si apa peste ele. Se pun pe foc si se lasa pana incep sa fiarba. Puteti sa lasati sa se raceasca putin inainte de a le pune in blender. Sosul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta semintele de la capsuni.

Se da la frigider si odata ce crema de lapte s-a intarit si sosul s-a racit, se adauga sosul peste crema. Se tine la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel