Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)

de ankyy in Vegan / Raw vegan, 3 Noi 2013 | 9831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte de soia cu aroma de vanilie
  • 100 ml lapte de cocos
  • 2 linguri agar-agar fulgi
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie

Sos de capsuni:

  • 15 capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 50 + 50 ml apa
  • 1 lingura cu varf de arrowroot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan):

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul.

Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara, energic. Adaugam laptele de cocos, zaharul si semintele din pastaia de vanilie, amestecand bine pana avem o compozitie omogena.

Lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.

Pentru a verifica daca s-au topit fulgii agar-agar, luam din compozitie pe o lingura. Dar dupa 10 minute, sigur s-au topit toti.

Oprim focul si mai lasam 5 minute sa se raceasca putin, asezam formele pe o tava apoi turnam compozitia in ele. Eu am folosit forme de silicon si s-a comportat foarte bine, nici macar nu a trebuit sa le pun in apa fierbinte cand le-am scos din frigider. Panna Cotta s-a dezlipit imediat din forme. Va sfatuiesc sa folositi si voi forme de silicon daca aveti.

Lasam tava cu formele la temperatura camerei pana se racesc suficient de mult pentru a putea fi introduse la frigider.

Dam tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. Eu le-am scos chiar mai repede de 2 ore si erau intarite suficient.

Intre timp preparam sosul de capsuni astfel: spalam capsunile bine, le curatam de codite si le dam la blender (robot) cu 50 ml apa. Pulsam de 2-3 ori pana capsunile sunt transformate in piure (pasta) apoi transferam totul intr-o cratita si punem pe foc. Adaugam 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.

Intr-un pahar, punem 50 ml apa rece si dizolvam in ea o lingura cu varf de arrowroot. Dupa cele 10 minute in care sosul a fiert, adaugam compozitia din pahar peste sos, amestecand cu o lingura, destul de repede, pentru a se incorpora uniform.

Lasam sa mai fiarba pentru 1-2 minute apoi oprim focul si lasam sosul la racit.

Cand Panna Cotta este intarita si sosul este racit, asezam frumos pe farfurie si servim. Deliciu! Va promit :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:11

cat de bine arata

monik80 1

18.03.2015, 22:24

Rahela Velicu 1

05.07.2021, 11:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]