Panna cotta cu visine si ciocolata

de dakris in Prajituri, 11 Iun 2012 | 6589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana lichida pt frisca
  • 200 ml lapte 3,5% grasime
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 50 g ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (8g)
  • sirop visine
  • visine
  • Pt sosul de ciocolata
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu visine si ciocolata:

Gelatina se pune intr-un castronel cu 3-4 linguri sirop sau apa pentru a se hidrata (cateva minute sunt suficiente).

Smantana lichida, laptele, zaharul vanilat si cacaoa (dizolvata in putin lapte) se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucatele si gelatina hidratata. Se lasa sa fiarba cca 1 min si, eventual, se lasa un pic sa se racoreasca inainte de a se varsa in forme de silicon (udate cu apa rece in prealabil).

Se pot aseaza cateva visine in forme si, peste acestea, se va turna compazitia, inca fierbinte. Dupa ce s-a racit in forme se introduce la frigider pt cca 2 ore.

La servire se stropeste cu sos de ciocolata, gelatina facuta cu sirop de visine, dulceata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata