Papricas de cartofi cu carne de porc

de cristeena20 in Porc, 10 Feb 2014 | 13228 vizualizari

 

Este una din retetele preluate de la bunica mea inca din copilarie si ramane in topul preferintelor mele. La unele persoane papricasul este carnea scazuta , ca fel principal, dar pentru mine mereu a insemnat aceasta supa satioasa si aromata....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de porc (eu am avut o bucata de spata de porc)
  • 1/2 kg cartofi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu; 1/4 ardei verde
  • 2 morcovi
  • o lingura pasta de paprica
  • ulei de masline
  • sare, piper,
  • 1/2 cub concentrat de carne sau legume (dupa preferinta)
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de porc:

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime 

- Curatam legumele; 

- Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam carnea. Amestecam bine, adaugam foaia de dafin, sare, piper si putina pasta de paprica. Eu am aduagat si putin ardei iute.

- Acoperim cu un capac cca 5 minute si apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere bine carnea. Punem cubul concentrat si lasam sa fiarba.

- Cand carnea este moale adaugam cartofii taiati mai mari si cand cartofii sunt aproape fierti facem galuste de faina din faina, ou si apa cat ia sa nu fie nici moale , nici tari. Se rup la supa. Adaugam din cand in cand apa clocotita daca e nevoie. La final adaugam patrunjel verde tocat fin si stingem.

TIPS-URI

1

Aceasta supa este nemaipomenita cu carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca