“Para Coquet”

de nico15 in Prajituri, 30 Apr 2011 | 4323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  4-6 pere
  • 1 ½ L vin rosu
  • 2-3 stelute de anason
  • 100 g frisca(pachet)
  • intaritor de frisca
  • zahar
  • ciocolata menaj alba si neagra
  • rom
  • praf de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • menta
  • 4-6 wafers



Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Para Coquet”:

 
Se decojesc perele.

Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.

 Intr-o tigaie caramelizam  4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege putin cautam sa facem diferite aranjamente din zahar ars, cu care vom decora desertul nostru.

Vom trece sa pregatim frisca: laptele la temperatura camerei se adauga peste praful de frisca, adaugam inca 2 linguri de zahar pudra  si incepem amestecarea ingredientelor.

Dupa cateva minute cand deja frisca incepe sa se lege adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca.

Luam wafele, le ungem cu crema de ciocolata, adaugam para fiarta in vin, ormam cu frisca, presaram menta tocata, radem ciocolata alba si neagra deasupra perei si adaugam aranjamentul din zahar ars.
Ceva usor de realizat si racoritor. Vom simti o multitudine de arome de la pere, menta, ciocolata si frisca.
Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "“Para Coquet”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]