Parfum din insule

de yafa in Prajituri, 27 Iul 2010 | 6352 vizualizari

 

O prajiturica aromata si pufoasa

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 65ml de ulei
  • 7linguri de zahar
  • 100ml de apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200g de ananas( eu am folosit rondele scurse din compot)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 70g de maizena
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 180g de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 albusuri
  • 1lingura de zahar tos
  • 5 linguri de zahar pudra  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfum din insule:

Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.

Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face un pic cocoloase, amestecati bine .

Varsam totul intr-o tava tapetata cu hartie si coacem la 180°C , incercam cu scobitorea.

Taiam ananasul in bucatele foarte mici, adaugam cele 4 linguri de zahar si punem la foc potrivit pana devine confiat, prins ca intr-un sirop scurt. Lasam sa se racoreasca putin si asezam peste prajitura coapta.

Batem albusele cu un praf de sare si o lingura de zahar tos, cand formeaza spuma alba adaugam zaharul pudra si lasam pana devine o masa lucioasa asemanatoare a celei de bezele. Asezem peste ananas si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 150°C, cat sa prinda putina culoare.

Retragem prajitura din cuptor si o asezam sa se racoreasca pe un grilaj. Taiam dupa ce s-a racit si servim. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfum din insule" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu visine