Pariziene cu mere

de sasha in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 3838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • ulei penrtu framantat
  • 15 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Spalam si curatam merele de coaja. Le taiem cuburi si se pun pe foc cu 2 linguri de apa si zaharul, amestecam si lasam pe foc pana se inmoaie merele si mai scade din apa, apoi adaugam scortisoara. Facem maiaua: Incalzim 70 ml lapte, adaugam faina si drojdia si amestecam cu o lingura, lasam maiaua sa creasca cam 30 de minute pana apar bule de aer in ea.

Apoi facem aluatul cu faina si laptele ramas, ouale, zaharul,esenta, untul, uleiul, framantam bine si lasam sa mai creasca inca 30 de minute. Apoi facem bilute de marimi egale , intindem in dreptunghi si pe o margina punem umplutura, apoi luam marginile apropiate de umplutura, o inchidem apasand bine pana se lipesc marginile.

Partea ramasa o taiem in bucati subtiri pe care le punem pe prima parte cu umplutura. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Cand le scoatem le pudram cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]