Pariziene cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2014 | 4268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varza (cam 1 kg)
  • -sare, piper
  • -2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu varza:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Varza se taie ca si pentru salata, se freaca cu putina sare si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se pune uleiul si putina apa si se caleste varza. Se adauga sare si piper. Daca va place, puteti adauga ceapa, morcovi sau marar in varza calita. Eu prefer varza calita simpla, doar foarte piperata.

Aluatul se imparte in 10 bile aproximativ egale, se intinde fiecare bila de aluat, se pune varza si se formeaza parizienele. Puteti sa le faceti si sub forma de placinta simpla sau cum va place voua.

Parizienele se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara (optional) chimen si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal