Parjoale preparate rapid

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 6597 vizualizari

 

De multe ori am auzit spunand: "As face chiftele (parjoale), dar mi-e o lene sa montez masina de tocat, apoi sa o spal...". M-am gandit sa va prezint o varianta rapida de facut parjoale, fara sa folosim masina de tocat si fara sa trebuiasca sa "plangem" de la tocatul cepei. Mai mult dureaza prajitul lor. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. carne de vita;
  • 350 gr. carne de porc (pulpa);
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof potrivit;
  • 2 oua;
  • 6 catei de usturoi (sau mai mult daca va plac mai "usturoiate");
  • sare;
  • piper;
  • 3 linguri cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale preparate rapid:

Curatam de coaja legumele si le spalam.

Punem toata carnea intr-un vsa incapator.

Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine.

Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine.

Batem ouale cu un praf de sare.

Adugam peste carne toate legumele maruntite anterior, ouale, cele 3 linguri cu pesmet, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.

Ne pregatim o tava, un vas plin cu apa rece si o lingura.

Umezim mainile cu apa din vas, luam cu lingura din compozitie (astfel vom obtine parjoale cat de cat egale ca dimensiune) si presam bine in palme pana obtinem o forma ovala, pe care o aplatizam si o asezam pe tava. Procedam astfel, pana terminam toata compozitia.

Punem uleiul la incins si adaugam parjoalele, pe rand, fara sa le atingem intre ele. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de bucatarie, absorbant.

 

TIPS-URI

1

Nu uitati atunci cand modelati parjoalele, ca dupa prajire, ele isi vor micsora dimensiunea.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 28 parjoale;

3

Se pot praji in ulei sau se pot pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 220 grade pana ce se rumenesc frumos;

4

Daca le prajiti in ulei este ideal sa schimbati uleiul, dupa fiecare prajire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale preparate rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele prăjite în vasul Zepter!